Jestem absolwentką specjalności dietetyka kliniczna i dietetyka w sporcie kierunku Dietetyka Wydziału Zdrowia Publicznego w Bytomiu Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach w woj. śląskim.
W szczególnym kręgu moich zainteresowań znajdują się zagadnienia związane z żywieniem w chorobach endokrynologicznych, zwłaszcza w zaburzeniach pracy tarczycy oraz w zaburzeniach gospodarki węglowodanowej – insulinooporności oraz cukrzycy typu 2.
Swoją wiedzę poszerzam, biorąc udział w kursach, szkoleniach i licznych konferencjach naukowych z zakresu dietetyki. Udział w każdym ze szkoleń potwierdzają zdobyte certyfikaty.
W pracy jako dietetyk stawiam na wiedzę opartą na rzetelnych badaniach, a w kontakcie z Klientem na holistyczne i indywidualne podejście, które pozwala na osiągnięcie jak najlepszych rezultatów w podjętej dietoterapii.
W szczególnym kręgu moich zainteresowań znajdują się zagadnienia związane z żywieniem w chorobach endokrynologicznych, zwłaszcza w zaburzeniach pracy tarczycy oraz w zaburzeniach gospodarki węglowodanowej – insulinooporności oraz cukrzycy typu 2.
Swoją wiedzę poszerzam, biorąc udział w kursach, szkoleniach i licznych konferencjach naukowych z zakresu dietetyki. Udział w każdym ze szkoleń potwierdzają zdobyte certyfikaty.
W pracy jako dietetyk stawiam na wiedzę opartą na rzetelnych badaniach, a w kontakcie z Klientem na holistyczne i indywidualne podejście, które pozwala na osiągnięcie jak najlepszych rezultatów w podjętej dietoterapii.